Het dansen is altijd één groot feest!

Middelbare scholieren en studenten maken graag kennis met (jongere) vluchtelingen, en jongere vluchtelingen komen graag in contact met hun Amsterdamse peers. Daarom organiseren wij elke maand een Jongerendiner. Dan worden de eerste contacten gelegd; wat zijn die vertaalprogramma’s op je telefoon toch handig!

Voor zo’n diner gaan de scholieren en studenten eerst op bezoek bij de opvanglocatie van de vluchtelingen, waar ze een rondleiding krijgen. Daar ontstaan indringende gesprekken over de verschrikkelijke oorlogen, de opvang in Nederland, het vluchtelingenbeleid, de toekomstdromen etc.

Daarna stappen de jongeren met elkaar in de bussen naar het diner. In de bus worden de eerste contacten gelegd en contactgegevens uitgewisseld via sociale media.  

Jongerendiners zijn extra vrolijke avonden. Op een hele ontspannen manier wordt volop geïntegreerd. Het dansen is altijd één groot feest en begint meestal al voor het toetje. Je kunt heel goed met elkaar dansen, ook als je elkaar niet zo goed kunt verstaan!

De Jongerendiners worden mogelijk gemaakt door donaties van vermogensfondsen en van andere donateurs, eigen bijdragen van de onderwijsinstellingen en bijdragen uit de reserves van de stichting.

Wilt u ook een Jongerendiner mogelijk maken met uw donatie? Doneer middels de knop hieronder en schuif gerust eens aan bij een Jongerendiner.